Buzăul sărbătorit global

0
21

Ceremonie pentru acordarea titlului de geoparc internațional UNESCO pentru “Ținutul Buzăului”
“Ținutul Buzăului” a fost recunoscut ca Geoparc Global UNESCO în cadrul unei ședințe festive desfășurată online, la care au asistat oficiali buzoieni. Videoconferința de acordare a titlului de geoparc internațional a fost urmărită la Sala Mare a Consiliului Județean.
Tinutul Buzaului a devenit oficial Geoparc International UNESCO, al doilea din Romania dupa Tara Hategului. Anuntul a fost facut in cadrul unei ședințe festive organizate online de către Rețeaua Globală a Geoparcurilor, la care au luat parte experți, autorități centrale și locale. Președintele Consiliului Județean Buzău, Petre Emanoil Neagu a declarat în cadrul ceremoniei faptul că este cel mai important moment pe care județul îl traversează în ultimii 30 de ani.
Experții UNESCO au vizonat un film reprezentativ pentru Tinutul Buzaului și au fost martorii unui moment artistic pus in scena de un interpret de muzica populara care a cantat la trei instrumente traditionale, cimpoi, caval și bucium.
Principalele motive pentru care Tinutul Buzaului a fost recunoscut de catre UNESCO tin de traditiile pastrate cu sfintenie de catre oameni si nealterate de timp dar si frumusetile locurilor.
Pentru a promova obiectivele turistice este nevoie de investitii, cele mai importante fiind cele din infrastructura.
În 13 aprilie 2022, ”Ținutul Buzăului” a obținut validarea oficială ca Geoparc Internațional UNESCO și devine al doilea geoparc din România inclus în Rețeaua Internațională a Geoparcurilor după ”Țara Hațegului”.

Florin Zafiu
Adrian Meteleanu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ