BUZĂUL, SCENA MAI MULTOR SCANDALURI

0
74

Buzăul a fost, în ultima perioadă, scena mai multor scandaluri. Parcurile s-au transformat în parcări și în piste de încercare pentru vitezomani, iar în ceea ce privește curățenia, diferența dintre o groapă de gunoi și un loc de promenadă în oraș pare să fie din ce în ce mai mică.

Nopțile sunt raiul scandalagiilor. Înfierbântați de căldura de peste zi, tinerii dau adevărate petreceri în toiul nopții, stropite din plin cu alcool spre disperarea cetățenilor de bună credință care au ghinionul de a se întoarce de la serviciu în miez de noapte. Dezmățul de pe drumul public a ajuns să producă victime.

La sfârșitul lunii iunie, Spitalul Județean Buzău a fost scena unui scandal după ce zeci de romi au sărit să-i bată pe medici pe motiv că nu îi acordă suficientă atenţie unui tânăr adus pe braţe la Unitatea de Primiri Urgenţe. Furioşi peste măsură, membrii clanului “Pistol” au trecut de paznici şi au lovit o infirmieră şi medicul de gardă. A fost nevoie de intervenţia mascaţilor pentru a-i scoate din spital pe romii violenţi.

Și nu este singurul exemplu. Teribiliștii au pus stăpânire pe șoselele din oraș și se comportă discreționar. Concepte precum prioritatea, respectarea limitei de viteză sau parcarea în locuri special amenajate sunt învechite pentru posesorii de cai putere. Luna trecută mai mulți pietoni au fost luați pe sus de un BMW chiar pe trotuar. Se plimbau pe Bulevardul Nicolae Bălcescu, iar o șoferiță a pierdut controlul volanului, a intrat într-un castan, dar nu înainte de a accidenta și câțiva trecători. Chiar în acel moment, prin acel loc trecea un cuplu cu un copil în cărucior,  care au scăpat ca prin urechile acului.

Bulevardele Bălcescu, Stadionului și Unirii sunt preferatele teribișiștilor. Evenimentele neplăcute petrecute în ultima perioadă l-a determinat chiar pe un fost comandant de poliție să ia poziție. Pe pagina sa de Facebook, comisarul șef Ion Marin, fostul inspector șef al Inspectoratului Județean de Poliție de transmite colegilor său un mesaj acuzator:

“Poliția Buzău

Orașul ăsta e la cheremul câtorva descreierați care își bat joc de liniștea noastră? Nu de lipsă de metode și mijloace duceți lipsă, ci de determinare în aplicarea legii.
Este inadmisibil ca pricipalele străzi din oraș să fie folosite ca piste de raliuri, standuri de încercare pentru motoare turate la maxim și cascadorii. Nu cumva sunt sancționați pietonii care traversează prin loc nepermis din cauză că-i expun pe teribiliști la accidente? Știu că se poate aplica legea, dar mai trebuie să se și vrea. Trebuie să fie inundate străzile sau zăpada să fie cât casa ca să avem liniște?”

Prin intermediul unui mesaj, actualul șef al IPJ Buzău, comisarul șef Laurențiu Pantazi a precizat că nu cunoaște contextul discuției, dar că va reveni cu lămuriri după ce se va reveni din concediu. (Florin Zafiu)

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ