Buzoianul “Fula”, prins şi extrădat în ţară! Aurelian Florin Manole a ajuns din Bolivia în pușcăria românească

0
2002

Aurelian Florin Manole, zis Fula, urmărit international, unul dintre cei mai vanati infractori, aflat pe lista “Most wanted” a Politiei Române, a fost prins de autorităti. Buzoianul a fugit din tara in 2015 la scurt timp după ce a primit o condamnare de 5 ani cu închisoare pentru constituirea unui grup infractional care se ocupa cu fraude informatice. După ce a reusit să fugă din tară, Fula le-a ras în nas autoritătilor postand pe pagina sa de Facebook fotografii din Bolivia sau din alte locuri exotice în care îsi etala viata de lux pe care o ducea.
Aurelian Florin Manole, zis Fula, a reușit să țină în șah autoritățile din țară timp de doi ani. La nici 30 de ani buzoianul a devenit unul dintre cei mai căutați infractori din România din palmaresul său făcînd parte obținerea frauduloasă a unui drept de ședere în România pentru un cetățean dominican și cel mai grav, constituirea unui grup infracțional care se ocupa de clonarea de carduri. În anul 2015 înainte de a primii 5 ani de închisoare cu executare, Manole a dispărut din țară, fiind dat în urmărire internatională. Gruparea de falsificatori de carduri prinsese rădăcini la Pietroasele și apoi s-a ramificat în județele Mureș, Ilfov și municipiul Bucuresti, pentru ca apoi membrii săi să ajungă la Paris. Reteaua număra opt membri, dintre care cinci erau buzoieni, toți sub conducerea lui Aurelian Florin Manole. La scurt timp după dispariția sa, Fula le-a rîs în nas autorităților postînd pe Facebook mesaje și fotografii din Bolivia. Buzoianul își etala viața de lux pe care o petrecea în zone exotice și în cluburi de lux. La un moment dat Fula a explicat cotidianului Opinia plecarea sa prin intermediul unui mesaj în care preciza că
“… dacă sunt un infractor, asta nu înseamnă că trebuie să fie condamnaţi din cauza mea şi cei din jurul meu… Cel puţin familia mea şi prietenii mei sunt presionaţi psihologic zilnic de agentul de poliţie … şi colegii săi. Am stat 3 ani la dispoziţia justiţiei şi nu am fugit… Întâmplarea a fost să fiu în vacanţă în momentul când s-a dat sentinţa. Am început să mă tem pentru viaţa mea şi de aceea nu am revenit în ţară. Dacă chiar vă interesează atât de mult cazul meu, mă puteţi contacta. Nu sunt de negăsit, cum aţi scris. Cum am fost condamnat fără să mi se ia în considerare probele care le-am depus la dosar, aşa mă condamnaţi şi voi! Scrieţi doar ce va suflă Poliţia în ureche. O zi bună! MANOLE AURELIAN FLORIN”.
După doi ani de căutări Manole zis Fula a fost capturat de autorități iar de la jumatatea lunii mai este încarcerat în Penitenciarul Rahova. Buzoianul vrea să-i convingă pe judecători că nu este vinovat motiv pentru care a depus la Tribunalul Buzău o contestație la executarea condamnării la închisoare iar primul termen a fost programat pentru data de 27 iunie atunci cînd magistrații vor decide dacă admit sau nu cererea.

Florin Zafiu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ