Buzoieni alături de refugiați

0
30

O tânără refugiată din Ucraina și-a găsit liniștea într-o locuință din Vintileanca
Un val de empatie pentru refugiații din Ucraina. Buzoienii s-au mobilizat cu ajutoare, alimente și îmbrăcăminte pentru cei care au fugit din fața războiului. Alții, cum ar fi spre exemplu doi consilieri locali din Săhăteni au ales să le ofere și un acoperiș deasupra capului. Sensibilizați de situația unei adolescente a cărei mamă a decedat, cei doi buzoieni s-au decis să o cazeze într-o locuință la Vintileanca, alături de bunica sa.
Unul dintre liderii Sindicatului Național al Polițiștilor și Personalului Contarctual, filiala Buzău, consilier local la Săhăteni, s-a deplasat la finalul săptămânii trecute cu ajutoare la Galați pentru refugiații din Ucraina. Având în vedere numărul mare de oameni fugiți din calea războiului și rămași fără un adăpost, sindicalistul alături de un alt consilier local au luat decizia de a caza pentru o perioadă nedeterminată de timp o tânără alături de care se afla bunica sa.
Situația celor două persoane i-a sensibilizat pe buzoieni. Fata mergea la școală dar conflictul armat i-a curmat din bucuria copilăriei fiind nevoită să își petreacă timpul cu bunica sa pe drumuri, printre străini. Adăpostite în locuința de la Vintileanca, s-au simțit pentru prima dată în siguranță după mai bine de o săptămână de teroare.
Adolescenta a primit și un telefon mobil din partea gazdelor pentru a ține legătura cu persoanele apropiate.
În ultimele zile buzoienii s-au mobilizat exemplar donând pentru refugiații ucrainieni aflați în vămile din România cantități importante de alimente dar și îmbrăcăminte, încălțăminte, medicamente sau materiale sanitare.

Florin Zafiu
Adrian Meteleanu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ