Buzoienii au petrecut de Paște la grătare

0
30

Cozi de mașini la Haleș și aglomerație la Mănăstirea Ciolanu
Pajiștile de la Poiana Pinului au fost învăluite într-un fum gros de grătare iar muzica se putea auzi de la kilometri depărtare. Buzoienii au luat cu asalt zonele turistice din județ cu ocazia sărbătorilor pascale.
După ce au petrecut noaptea de Înviere la biserică, sute de buzoieni au sărbătorit prima și a doua zi de Paște la iarba verde, asa cum cere tradiția cu grătare încinse, muzică si voie bună. Vremea a ținut de această dată cu petrecăreții. Pentru pădurile dese, pajistile întinse și scăldate în soare, zona Haleș-Mănăstirea Ciolanu, a fost aleasă și în acest an de către turiști. O parte dintre ei și-au instalat corturile cu o seară în urmă dar cei mai mulți au preferat să dea startul distracției în jurul prânzului. Coloane de mașini au pus stăpânire de la o oră la alta pe drumurile care îi duceau pe toți în locul în care în ultimii doi ani, pandemia nu le-a mai dat voie.
Bucuria a fost atât de mare încât românii s-au prins în hore, au ridicat paharele și s-au bucurat de zilele Paștelui așa cum nu se mai gândeau vreodată ca o vor mai face.
Pe grătare au sfârâit micii, pastramele și fripturile iar fumul se putea zări din depărtare. Nu a lipsit nici muzica necesară pentru o sărbatoare adevărată.
Buzoienii au pus pe masă tot ce aveau mai bun. Carnea de miel a fost ce-i drept mai rară pe grătare, din pricina prețurilor foarte mari cu care s-a vândut în acest an.
Mesele copioase au fost urmare de plimbări în Tabăra de Sculputură, vizite la Mănastirea Ciolanu sau drumeții pe traseele din împrejurimi.
Au fost atât de mulți oameni încât cu greutate puteai găsi un loc unde să își așterni o pătură. Din acest motiv o parte dintre turiști au ales să își parcheze mașinile în zonele interzise.
Mănastirea Ciolanu și Poiana Pinului din localitatea Haleș, sunt două puncte importante de atracție turistică din județul Buzau care strâng anual mii de turiști din întreaga țară.

Florin Zafiu
Adrian Meteleanu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ