BUZOIENII PREFERĂ REVELIONUL ACASĂ

0
27

Se apropie sărbătorile de iarnă, iar în agențiile de turism este o liniște apăsătoare. Criza sanitară a pus la pământ activitățile din sectorul turistic, de la transportul călătorilor, la serviciile de cazare. Deși județul Buzău are unele dintre cele mai frumoase peisaje din țară, și poate oferi vacanțe spectaculoase, pandemia a dat o grea lovitură afacerilor din domeniu.
Turismul românesc se duce pe apa sâmbetei. Epidemia de coronavirus a blocat întreaga industrie a turismului. Dacă în anii trecuți rezervările pentru Revelion începeau încă din august, iar vârful era în lunile septembrie, octombrie şi prima jumătate a lunii noiembrie, anul acesta buzoienii sunt reținuți și preferă să rămână acasă. Dacă, totuși aleg să plece într-o vacanță, aceștia își doresc locuri cât mai izolate și ferite de aglomerație. Zonele retrase de la munte și liniștea oferită de mare sunt printre preferințele celor care calcă pragul agențiilor de turism.
Pandemia i-a determinat pe turoperatori să le ofere turiştilor pachete care pot fi rezervate cu avans zero şi cu rambursarea integrală a banilor în cazul în care, înainte de începerea sejurului, în locația respectivă se interzice cazarea din cauza regulilor impuse de autorități.
Pensiunile din Buzău nu sunt promovate îndeajuns, este părerea specialiştilor în turism, drept urmare, nu sunt nici foarte căutate de iubitorii de vacanțe.
Buzoienii sunt reținuți, însă, și când vine vorba de progrmarea unui concediu pentru anul viitor, iar agențiile de turism prevăd anul 2021, ca fiind un an dezastruos privind vânzarea de pachete turistice.

Iuliana Sîrbescu/ Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ