Buzoienii, treziți de un cutremur puternic

0
22

Nu au fost înregistrate victime sau pagube materiale
Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului a anunțat că seismul care s-a produs joi dimineață la ora 06.50 de minute, ora României în zona seismică Vrancea-Buzău a avut o magnitudine semnificativă de 5.4 grade pe scara Richer, la o adâncime de 148.8 km. Calculul inițial arătase că seimul a avut 5,2 grade pe scara Richter. Cutremurul i-a luat prin surprindere pe oameni, având în vedere că majoritatea dintre ei se aflau la acea oră în locuințe. Seismul a fost înfricoșător din pricina magnitudinii dar și a duratei pe care a avut-o, amintind cetățenilor de cutremurul din 1977.
Camerele de supraveghere montate în anumite zone ale municipiului Buzău au surprins momentul în care stâlpii și cablurile electrice au început să se miște brusc o dată cu undele seismice ale cutremurului.
Cu o zi în urmă, în data de 2 noiembrie în zona seismică Vrancea a fost înregistrat un alt seism mai slab cu magnitudinea de 3.1 grade pe scara Richter, la o adâncime de 107.9 km. Potrivit Inspectoratului pentru Situații de Urgență, nu au fost semnalate pagube materiale sau victime. Au fost transmise și câteva reguli de comportare în cazul producerii unui seism.

Florin Zafiu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ