CADASTRU GRATUIT

0
420

Suprafeţe însemnate de teren din judeţul Buzău au fost cadastrate gratuit în cadrul unui program naţional. Banii pentru lucrările specific de carte funciară, sunt asigurați de Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară şi din finanţare europeană.

Programul Naţional de Cadastru şi Carte funciară, demarat în urmă cu doi ani, este în plină desfăşurare în judeţul Buzău. Programul are drept scop principal înregistrarea gratuită a imobilelor în sistemul integrat de cadastru. Anul trecut, în judeţul Buzău a început activitatea de înregistrare sistematică. 4 unităţi administrativ-teritoriale au fost contractate de Agenţia Naţională de Cadastru pentru a înregistra imobilele de pe întreg teritoriul. Este vorba despre Cilibia, Mărăcineni, Glodeanu Sărat şi Luciu. Anul acesta lucrările au continuat în alte localităţi.

Programul Național de Cadastru și Carte funciară cuprinde măsurători cadastrale; activități de geodezie, cartografie, topografie; activități de informare și conștientizare a publicului; dezvoltare și mentenanță a sistemelor informatice; conversia cărților funciare și a documentațiilor cadastrale din format analogic în format digital; tehnică de calcul și de stocare. La nivelul Agenţiei Naţionales-a constituit o comisie care are în vedere prioritizarea unităților administrativ-teritoriale la nivelul fiecărui județ, în vederea includerii acestora în programul național, în conformitate cu reglementările în vigoare.(Laurenţiu Marinov)

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ