CADRE MEDICALE, EPUIZATE

0
24

De mai bine de opt luni cadrele medicale duc cea mai aprigă luptă. Cele peste 900 de persoane, care lucrează în cea mai mare unitate spitalicească din Buzău sunt la capătul puterii. Ture istovitoare, lipsa pesonalului și teama de a nu se infecta cu Covid 19, sunt unele dintre motivele pentru care epuizarea se resimte în rândul cadrelor Spitalului Judeţean.
De când a început pandemia, din luna martie, cei mai mulţi dintre angajaţii din sistemul sanitar, nu au avut nici o zi de concediu, iar orele de muncă nu au fost deloc puține. Cel mai greu de suportat sunt turele istovitoare, în costumele speciale pe care sunt obligaţi să le poarte în secţiile COVID.
Medicii care tratează bolnavii cu boli respiratorii, unde riscul infectării este ridicat, au devenit mai vulnerabili din punct de vedere emoțional și psihic, fiind tot mai dificil să gestioneze stresul și oboseala la care sunt supuși.
Potrivit specialiștlior, printre persoanele care au nevoie să fie consiliate se numără tot mai multe cadre medicale din spitalele unde sunt tratați pacienții cu noul coronavirus și care fac tot mai greu față situației.
Cea mai mare teamă în rândul celor din linia întâi este aceea de a nu lua virusul și a-l transmite mai departe propriei familii. Numai în această săptămănă, peste 400 de persoane au fost declarate pozitiv în urma testului PCR.

Iuliana Sîrbescu/Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ