CALEA EROILOR

0
103

Municipalitatea se pregătește intens pentru evenimentele din 17 mai, atunci când de ziua „Înălţării Domnului”, se mai celebrează şi Ziua Eroilor, care şi-au dat viaţa pentru țară. În semn de omagiu pentru miile de vieți jertfite în timpul războaielor, autorităţile locale şi militare de la Buzău vor organiza un eveniment major, de importanţă naţională.

Totodată, cu o zi înainte de marele eveniment, în semn de cinstire, strada unde se află cel mai mare Cimitir al Eroilor din ţară va fi redenumită. Mai exact, potrivit primarului municipiului Buzău, Constantin Toma, segmentul cuprins între intersecţia cu bulevardul Alexandru Averescu şi pasarela de la Hanul lui Ţintă va fi redenumit Calea Eroilor. La evenimentul organizat de administrația locală, în data de 17 mai, au fost invitaţi preşedintele României, reprezentanţii Casei Regale, membri ai Guvernului în frunte cu premierul, ambasadori ai ţărilor care au eroi înmormântaţi la Buzău şi înalte oficialităţi militare.

La Cimitirul Eroilor, acolo unde se va desfăşura evenimentul, lucrările sunt în toi. În afară de renovarea Bisericii Eroilor, a Domului şi a gardului cimitirului, aici va fi construită şi o capelă. În data de 17 mai, pentru prima dată după decembrie 1989, la Buzău se vor trage salve de tun în onoarea tuturor eroilor care sunt înhumați în cel mai mare Cimitir al Eroilor din ţară. (Dana Sin)

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ