CAMPANIE DE DONARE DE SÂNGE, LA SPITALUL JUDEȚEAN

0
193

Salvează vieți în fiecare zi, alină suferințe și îngrijesc un pacient mai mult decât prevede meseria de medic, asistent, infirmier sau brancardier. Vorbim de angajații Spitalului Județean care, în această dimineață, au făcut ceva mai mult pentru pacienții lor. S-au mobilizat cu toții pentru a participa la Campania de donare de sânge organizată de unitatea spitalicească.
Zeci de persoane au trecut, marți, pragul secției de Urologie a Spitalului Județean Buzău, unde un salon a fost transformat în punct de colectare a sângelui pentru campania organizată de Centrul de Transfuzii, împreună cu cea mai mare unitate spitalicească din județ. Primii care au venit să doneze sânge au fost managerul Spitalului Județean, Claudiu Damian și directorul de îngrijiri medicale Luminița Turcu. Lor li s-au adăugat pe parcursul zilei alte zeci de cadre medicale, dar și elevi ai școlii sanitare aflați în practică la Spitalul Județean, care au înțeles nevoia de sânge cu care se confruntă Centrul de Transfuzii Buzău.
Angajații Spitalului Județean s-au mobilizat exemplar și au venit rând pe rând în cabinetul pentru donare. Ei știu cel mai bine câtă nevoie este de sânge în spitale, mai ales că mii de pacienți le trec prin față zi de zi. Așa că prin acest gest nu au făcut altceva decât să îi ajute pe bolnavi și într-o altă manieră decât cea obișnuită.
Reprezentanții Centrului de Transfuzii sunt deschiși acestor campanii, pe care le-au demarat în mai mult locații din județ, astfel încât să găsească donatori. Mulți dintre donatorii obișnuiți făceau parte din rândul angajaților marilor unități industriale din județ și erau obișnuiți să vină cu regularitate la donare, însă între timp aceștia au împlinit 60 de ani, vârstă după care nu mai pot dona, iar în locul lor nu au mai venit alți donatori noi. În aceste condiții, a apărut inițiativa derularii unor astfel de campanii, oamenii fiind mai ușor de convins să doneze atunci când astfel de puncte de recoltare sunt amenajate la locul de muncă sau în alte locații pe care le frecventează, decât în cazul în care ar trebui să vină la Centrul de Transfuzii pentru a face acest lucru. Campania inițiată de Spitalul Județean de Urgență Buzău va continua și miercuri cu începere de la ora 8.00, în același loc de pe secția de Urologie, situată la etajul al doilea al spitalului.

DENISA IRIMIA/ ROBERT OPREA

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ