CAMPANIE DE PREVENIRE A ABANDONULUI COPIILOR

0
54

O campanie de prevenire a abandonului copiilor în spitale va fi desfășurată în parteneriat de către DGASPC, Direcția de Sănătate Publică și spitalele din Buzău, Râmnicu Sărat și Nehoiu. Instituţiile implicate au încheiat un protocol pentru a asigura consiliere şi suport în scopul diminuării riscului de abandon.
Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului, Direcția de Sănătate Publică, Spitalul Județean de Urgență Buzău şi spitalele din Râmnicu Sărat și Nehoiu se vor implica într-o campanie având ca scop prevenirea și diminuarea riscului abandonului copiilor în unitățile sanitare. Campania se va derula la nivelul judeţului, iar în termen de 30 de zile, partenerii implicați în acest proiect trebuie să elaboreze metodologia de lucru, principalul coordonator fiind DGASPC Buzău. Un protocol în acest sens a fost aprobat în ultima şedinţă a Consiliului Judeţean. Documentul urmăreşte, printre altele, reducerea numărului de copii abandonați în maternitate la naștere și a copiilor instituționalizați, urmărindu-se totodată și scăderea incidenței sarcinilor nedorite în rândul minorelor.
“Protocolul se încheie în scopul asigurării cadrului conventional de cooperare între parteneri, potrivit competenţelor stabilite prin documentele lode de înfiinţare, organizare şi funcţionare, pentru desfăşurarea campaniei de informare, consiliere şi suport pentru prevenirea abandonului şi diminuarea riscului de abandon, prin colaborarea între serviciile sociale de prevenire de la nivelul comunităţilor, dar şi serviciile sociale specializate oferite de DGASPC Buzău, în corelaţie cu serviciile medicale de prevenire şi serviciile medicale specializate furnizate de către unităţile specializate”, se arată în protocol.
Grupul țintă îl vor constitui minorele și femeile care au abandonat deja unul sau mai mulți copii sau care au fost în situația de a cere sprijin de la DGASPC, femeile cu risc de excluziune socială, cu un nivel de educație scăzut sau cu situații materiale precare. Astfel, la nivelul DGASPC se va constitui o echipă formată dintr-un coordonator, doi asistenți sociali, doi psihologi și doi asistenți medicali, instituției revenindu-i și sarcina de a identifica potențialele beneficiare și de a realiza periodic raporturi de activitate și evaluări ale nevoilor pentru continuarea proiectului.

Laurenţiu Marinov/Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ