CAMPANIE LANSATĂ ȘI LA BUZĂU

0
70

Campania naţională „Informare acasă! Siguranţă în lume!” a fost lansată oficial vineri, și la Buzău. Autoritățile spun că această iniţiativă reprezintă un prim pas făcut pentru prevenirea unor fenomene precum criminalitatea organizată şi „sclavia modernă”. Campania, coordonată de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni, are drept scop informarea cetăţenilor români asupra riscurilor la care se pot expune odată cu decizia de a căuta un loc de muncă, un program de studii sau de a se stabili în afara graniţelor României.
Prefectura județului Buzău a lansat Campania Naţională „Informare acasă! Siguranță în lume!”, demarată de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni. Scopul acestei acţiuni este de a realiza o informare corectă şi cât mai completă a potenţialilor migranţi români în ceea ce priveşte drepturile pe care le au în statele membre ale Uniunii Europene.În egală măsură, dincolo de informarea cetățenilor cu privire la pericolele muncii la negru sau ale abuzurilor de orice tip, campania își propune retenția și reîntoarcerea românilor în țară.
În cadrul întâlnirii desfășurate, vineri, la Buzău, autoritățile au încercat să informeze cât mai bine cetăţenii care îşi doresc să călătorească, să muncească sau să trăiască în afara ţării. De asemenea, s-a vorbit despre demersurile făcute pentru procesul de reîntoarcere şi reinserţie socială a românilor din străinătate. Discuţiile purtate au avut drept scop şi identificarea de soluţii, astfel încât elevii care s-au născut în afara graniţelor ţării şi care pot întâmpina dificultăţi de adaptare în momentul în care familiile acestora se întorc acasă să beneficieze de sprijin din partea dascălilor din instituţiile de învăţământ. Organizatorii au încercat să-i facă pe participanţi să conştientizeze pericolul de a deveni victime ale reţelelor transnaţionale de trafic de carne vie la care se expun femeile şi copiii sau persoanele singure şi au subliniat cât de importantă este menţinerea comunicării constante şi frecvente cu membrii familiei rămaşi în ţară.
La întâlnire au participat reprezentanții Prefecturii, ai Consiliului Județean, mai mulți primari din județ, dar și reprezentanți ai unor instituții precum AJOFM, ITM sau Inspectoratul Școlar.

DENISA IRIMIA/ ROBERT OPREA

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ