CAMPANII DE INFORMARE ȘI COLECTARE A DEȘEURILOR

0
29

O mai bună gestionare a deșeurilor ajută la o calitate sporită a vieții. RER SUD S.A. demarează primele campanii, la nivelul municipiului Râmnicu Sărat, de informare și colectare a deșeurilor voluminoase și a celor periculoase provenite din deșeurile menajere. Timp de două zile, pe şapte și opt decembrie, angajații RER SUD SA vor colecta aceste tipuri de deșeuri, începând cu ora 9.00.
Pe parcursul celor două zile se vor desfășura, concomitent cele două campanii de colectare a deșeurilor voluminoase și a celor periculoase ce provin din deșeuri menajere. Fiecare campanie are un program care trebuie respectat de râmniceni.
Cetățenii care locuiesc la case și vor să se elibereze de deșeurile voluminoase, precum mobilierul, saltelele și ușile, le pot scoate în fața porții casei în ziua de 7 decembrie , în intervalul orar 07.00 – 8.00. Totodată, și cei care locuiesc la bloc vor putea depozita astfel de deșeuri lângă platformele special amenajate, în intervalul orar 07.00 – 09.00. După ora 9.00 o mașină specială a firmei de salubrizare RER S.A. va trece prin fața fiecărei case, respectiv pe la fiecare platformă și va colecta deșeurile voluminoase.
De asemenea, deșeurile periculoase cum ar fi: cutii de vopsea, tuburi de tip spray, becuri, baterii, acumulatori, tuburi de la vopselele pentru păr, fixativ, lac de unghii, vor fi colectate timp de 2 zile la rând, în două locații diferite din municipiu. În data de 7 decembrie punctul de colectare va fi pe Str. Drăgăicii, lângă Școala nr. 6, iar în data de 8 decembrie, punctul de colectare va fi pe Str. Păcii, lângă Spitalul TBC. În aceste locații, o mașină autorizată pentru colectarea acestui tip de deșeuri, va staționa între orele 08.00- 16.00. Deșeurile periculoase trebuie depozitate într-un sac, respectiv cutie , în cazul becurilor, pentru a evita spargerea acestora și se predau personal la punctele de colectare. Locatarii blocurilor lor vor fi informasți despre aceste campanii printr-un afiș la fiecare scară de bloc, iar cetațenii de la case vor primi informări împreună cu factura.
Înformații despre aceste campanii pot fi găsite și pe site-u1 www.rersud.ro, sau pe pagina oficială de facebook RER SUD.

Iuliana Sirbescu/Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ