Campionatul de rachetomodele, singurul aprobat în 2021

0
20

Cele mai bune rezultate înregistrate de sportivii români
Campionatul Mondial de Rachetomodele care se desfășoară în aceste zile în localitatea Spătaru cu sprijinul Primăriei Municipiului Buzău, are o istorie mai puțin cunoscută. În contextul pandemiei și a măsurilor care au impus suspendarea mai multor competiții, Federația Aeronautică Intenațională a acceptat organizarea concursului la Buzău.
Organizarea Campionatului Mondial de Rachetomodele la Buzău nu a fost deloc facilă. Măsurile luate de către autorități în vederea prevenirii răspândirii COVID-19 au condus la suspendarea activităților sportive. Ultimul concurs de anvergură internatională a fost susținut la Buzău în urmă cu doi ani. Iată că după o lungă pauză, Federația Aeronautică Internațională a decis organizarea unei singure competiții în anul 2021, tot la Buzău.
La mijlocul campionatului mondial, lotul României a urcat pe pondium în mai multe rânduri, cupele câstigate aducând cele mai bune rezultate din ultima vreme.
Germania, Marea Britanie, Statele Unite ale Americii, Italia, Bulgaria, Lituania, Letonia, Olanda, Polonia, Ucraina, Slovacia, Serbia, Spania, Belarus, Uzbekistan și România se întrec în aceste zile pe cer, între localitățile Spătaru și Gomoești, în cea mai mare competiție de rachetomodele din lume. Concursul este organizat de către Primăria Municipiului Buzău cu sprijinul Federației Române de Modelism și a Federației Aeronautice Internaționale și se va încheia în data de 8 octombrie.

Florin Zafiu
Adrian Meteleanu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ