Când Bacalaureatul contează mai puțin

0
4

Meseria înainte de toate
Dacă în unele licee, promovabilitatea la Bacalaureat a fost de sută la sută, există instituții de învățământ în județul Buzău în care nu a fost depășit procentul de 50 la sută. Cauzele sunt multiple în schimb se evidențiază una deosebit de importantă. O parte dintre elevi nu sunt interesați de Bacalauerat ci mai degrabă de diploma de absolvire care le poate asigura un loc de muncă.
Liceul Agricol din municipiul Buzău este unul care nu se poate lăuda cu un procent mare de promovabilitate la examenul de Bacalaureat, cu toate că în anul 2022 rezultatele au fost ceva mai bune. Aproape jumătate au reușit să treacă de examenul maturității, existând însă elevi silitori care în ciuda pandemiei care i-au afectat din punct de vedere educațional, au reușit să obțină note mari.
Explicația pentru care rata de promovabilitate a fost sub 50 la sută constă în faptul că o bună parte dintre absolvenți nu sunt interesați de diploma de Bacalaureat. Pentru a accede într-un loc de muncă au nevoie doar de o diploma de absolvire iar acest lucru i-a determinat să spună pas examenului de Bacalaureat.
La nivelul județului Buzău, rata de promovare la Bacalaureat înainte de contestații este de 76,34 %. Pentru promoția curentă, rata de promovare este de 79,52 %, iar pentru promoțiile anterioare, rata de promovare estede 31,9 %. Au promovat 1858 de candidați, dintr-un total de 2557 de candidați. Dintre aceștia, 1806 candidați provin din promoția curentă, iar 52 de candidați provin din promoțiile anterioare.

Florin Zafiu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ