CANICULA ȘI MĂSURILE DE PROTECȚIE

0
94

Un buzoian, dus de urgență la spital din cauza căldurii
Pentru weekend au fost anunțate temperaturi de până la 37-38 de grade Celsius, care se vor resimți ca la peste 40 de grade. Lipsa vântului și umiditatea din atmosferă va da naștere unui disconfort termic accentuat care poate afecta starea de sănătate a celor care se expun razelor solare. Din acest motiv, medicii recomandă persoanelor vulnerabile să evite ieșirile în plină zi, iar cei care merg la piscine ori la mare să se protejeze pe cât posibil de razele soarelui. Deja, o persoană a avut nevoie de îngrijiri medicale.
Un nou val de căldură a cuprins județul Buzău. Medicii recomandă, pe cât posibil evitarea expunerii la soare în timpul zilei, atunci când temperaturile depășesc 34-35 de grade Celsius.
Hidratarea în această perioadă este esențială, mai ales pentru persoanele în vârstă, pacienții cu boli cronice sau copii.
În municipiul Buzău există mai multe puncte de prim ajutor, unde buzoienii pot găsi un adăpost mai răcoros și un pahar de apă. Din pricina căldurii, unul dintre buzoienii care au ajuns în punctul de prim ajutor a avut nevoie de asistență medicală.
Puncte de prim ajutor mai pot fi regăsite în marile piețe, dar și în farmaciile din oraș.

Florin Zafiu
Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ