CAPTURĂ URIAŞĂ DE ŢIGĂRI DE CONTRABANDĂ

0
410

Au avut loc percheziţii şi au fost făcute arestări
Captură impresionantă de țigări de contrabandă, realizată de poliţiştii buzoieni. Sute de mii de pachete de ţigări provenite din Republica Moldova, au fost descoperite într-un tir, în urma unui flagrant coordonat de DIICOT Buzău. Şase persoane, membri ai unui grup infracţional organizat, au fost arestate preventiv.
Polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Buzău, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Buzău, au efectuat 15 percheziții domiciliare, într-un dosar penal de constituire a unui grup infracțional organizat și contrabandă calificată. Anchetatorii au descoperit că implicate au fost două grupuri infracționale organizate, formate din cetățeni români și moldoveni, care ar fi avut preocupări în ceea ce privește comiterea infracțiunilor de contrabandă cu țigarete.
Din verificările efectuate a reieșit faptul că 8 persoane, cu vârste cuprinse între 23 și 52 de ani, membrii ai unui grup infracţional organizat, ar fi introdus în România, din Republica Moldova, cantități importante de țigarete, pe care le-ar fi depozitat în locaţii special amenajate în județul Ilfov. Ulterior, aceștia le-ar fi transportat şi valorificat la nivelul țării, inclusiv în municipiul Buzău, la o altă grupare organizată, membrii structurilor infracţionale având atribuite roluri distincte şi bine determinate, în vederea îndeplinirii scopului infracţional comun
“La data de 24 aprilie a.c., poliţiştii din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Buzău, împreună cu procurori din cadrul D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Buzău, au prins în flagrant membrii unei grupări, după ce aceştia ar fi introdus pe teritoriul României un ansamblu autotren ce conţinea peste 14 milioane de ţigarete”, se arată într-un comunicat de presă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău.
Imediat după prinderea în flagrant delict, au fost efectuate 9 percheziţii domiciliare, în județele Buzău, București, Ilfov și Iași, au fost descoperite importante sume de bani, telefoane mobile şi alte mijloace de probă ce ar fi atestat activitatea infracţională a acestora. În urma percheziţiilor, a fost dispusă măsura arestului preventiv pentru 30 de zile, față de 6 bănuiți, cu vârste cuprinse între 31 și 43 de ani.
Astăzi a avut loc o nouă serie de percheziţii
“La data de 13 mai a.c., polițiștii de combatere a criminalității organizate din Buzău, Iași și București au efectuat 15 percheziții domiciliare, în Buzău, la locuințele a 15 buzoieni, cu vârste cuprinse între 19 și 72 de ani, bănuiți de săvârșirea infracțiunilor de constituirea unui grup infracțional organizat și contrabandă cu țigarete.”, se mai precizează în comunicat.
În urma tuturor acţiunilor, pe lângă ţigările confiscate, poliţiştii au indisponibilizat 11 vehicule, printre care şi două ansambluri autotren, peste 120.000 de euro, 300.000 de lei, 1.000 de lire şi înscrisuri.

Laurenţiu Marinov/Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ