CARAVANA ”CĂUTĂM ȘCOLI RESPONSABILE” S-A ÎNCHEIAT! Liceul de Arte, câștigător

0
146

Proiectul ”Caravana Căutăm școli responsabile” s-a desfășurat pe perioada acestui an școlar, în 11 instituții de învățământ din municipiul Buzău. Proiectul propus de societatea RER Ecologic Service este expresia importanței pe care firma o dă promovării responsabilității pentru protejarea și menținerea mediului înconjurător curat în rândul elevilor. Practic, elevii au primit saci galbeni pe care au trebuit să îi umple cu materiale reciclabile, apoi să le aducă la școală, de unde au fost preluate de firma de salubritate.
Astăzi, elevii cei mai harnici, care au reușit să adune cantitățile cele mai mari de deșeuri reciclabile au fost declarați câștigători. Primele trei locuri au fost adjudecate de Școala numărul 15, care a reușit să adune aproape 5 mii de kilograme de deșeuri, pe locul doi este Școala 11, cu peste 7.500 de kg, iar pe locul 1 s-au situat elevii de la Liceul de Arte, care au reușit să adune aproape 10 mii de kilograme de deșeuri. Astăzi, reprezentanții firmei de salubritate au venit în cele trei școli pentru a le oferi elevilor premii, care au constat într-un laptop, un videoproiector cu ecran de perete și o multifuncțională.
Reprezentanții firmei de salubritate spun că scopul acestei caravane este creșterea gradului de implicare și de responsabilizare a elevilor prin activități de colectare selectivă dedicate colectarii deseurilor reciclabile. Totodată se urmărește atragerea unui numar cât mai mare de instituții școlare și implicit de elevi participanți la acțiunile de colectare separată ce urmează să se desfășoare în incinta acestora.

DENISA IRIMIA

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ