CARAVANE PRIN JUDEŢ PENTRU COLECTARE DE SÂNGE

0
30

Centrul de Transfuzii Buzău se luptă să facă faţă lipsei de sânge pentru bolnavii din Spitalul Judeţean, dar şi pentru cei din spitalele din Capitală, unde ajung foarte mulţi pacienţi din Buzău. În ultimii ani, necesarul de sânge din spitale a crescut, în timp ce număul donatorilor, în special a celor fidelizaţi, a fost într-o continuă scădere. Pentru a colecta măcar câteva pungi de sânge, asistenții de la Centrul de Transfuzii s-au deplasat în mai multe zone din județ.
Numărul donatorilor de sânge este în continuă scădere, de la an la an. Cei mai mulți se mobilizează și se prezintă la Centrul de Transfuzii doar în urma unei campanii ori atunci când o persoană dragă are nevoie de sânge. Și donatorii fidelizați sunt din ce în ce mai puțini, în timp ce nevoia de sânge crește de la o zi la alta.
Pentru a face faţă în aceste condiţii, Centrul de Transfuzii Buzău a organizat nenumărate caravane prin judeţ pentru colectare de sânge. Asistenții au mers la fabrici din municipiu, dar și la unități militare. De mare ajutor a fost şi sprijinul pe care Centrul de Transfuzii Buzău l-a primit de la un preot din Nehoiu, care a rugat enoriașii să doneze sânge, iar apelul său a avut succes. O colaborare bună ¬exi¬stă şi cu directorii spitalelor din judeţ. Pe lângă aceste ajutoare ¬bine¬venite, reprezentanții Centrul de Transfuzii au apelat şi la ajutorul primăriilor. În domeniul administraţiei nu există o tradiţie, însă prin acţiuni repetate, responsabilii instituției speră să găsească mai mult sprijin, în special cu difuzarea informaţiei şi cu locaţiile în care să se poată desfăşura astfel de acţiuni.
Cei care aleg să doneze sânge be¬neficiază de un set complet de analize gratuit, şapte tichete de masă în valoare de 66,99 lei, precum și de o zi liberă de la locul de muncă. Pentru fidelizarea donatorilor trebuie ca intervalul dintre două donări nu trebuie să fie mai mic de 60 de zile.

DENISA IRIMIA/ ROBERT OPREA

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ