CARDURILE EUROPENE DE SĂNĂTATE, MAI PUȚIN CĂUTATE

0
109

Aproape 1200 de buzoieni au solicitat documentul de la Casa Județeană de Asigurări de Sănătate de la începutul anului și până în prezent. Fie că vorbim despre persoanele care pleacă în vacanțe peste hotare sau despre cele care lucrează în străinătate, cardul a devenit în aceste condiții, o necesitate.

De la începutul anului şi până în prezent, Casa Județeană de Asigurări de Sănătate Buzău a înregistrat peste 1100 de solicitări pentru cardul european de asigurări de sănătate. Dacă la momentul apariției, acest card european nu era foarte cunoscut de către   asiguraţi, reprezentanţii Casei spun că au remarcat, de-a lungul acestor ani, ca buzoienii incep sa solicite acest document. Totusi in ultima perioada acestea par sa fie tot mai putine.

În ceea ce privește formularul E 112, numărul solicitărilor a scăzut în acest an considerabil. Din ianuarie și până în prezent, doar 2 astfel de solicitări au fost înaintate Casei Județene de Asigurări de Sănătate Buzău. Explicația ar fi aceea că afecțiunile severe pot fi tratate acum și în țară.

De asemenea, peste 50 de persoane care lucrează în state membre ale Uniunii Europene au solicitat card european de la CJAS Buzău.

Studenții care urmează cursuri la universitățile din țări ale Uniunii Europene se supun legislatiei din statele respective. Prin urmare, ei nu fac obiectul asigurarii sociale de sanatate  din Romania, obligatia fiind a statului respectiv. Excepție fac acei studenți cu burse Erasmus care pleaca din Romania in strainatate si care figureaza ca asigurati ai CJAS Buzau. (Dana Sin)

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ