CĂRȚI DEZINFECTATE, LA BIBLIOTECA JUDEȚEANĂ- BUZOIENII POT ÎMPRUMUTA ORICE VOMUM, ÎN SIGURANȚĂ

0
81

Buzoienii, iubitori de carte, nu trebuie să își facă griji atunci când împrumută o carte de la Biblioteca Județeană . Instituția de cultură oferă cititorilor, cărți dezinfectate cu un aparat special de ozonificare. Este vorba despre volumele aflate în secțiile Împrumut pentru Adulți, Împrumut pentru Copii, Biblioteca Franceză și cele de la Sala de Lectură. După introducerea în acest aparat, cărțile de la cititori stau în carantină trei zile, apoi ajung înapoi pe raft pentru a putea fi împrumutate iar de iubitorii de lectură.
Pandemia de coronavirus a provocat oamenilor o reacție de îngrijorare vizavi de obiectele care intră în contact cu alte persoane, iar cărțile pot fi un mod de a transmite virusul. Conducerea Bibliotecii Județene Vasile Voiculescu îi asigură pe buzoieni că nu trebuie să își facă griji atunci când împrumută o carte de aici . Volumele aflate în cele patru secții ale bibliotecii sunt dezinfectate cu ajutorul unui aparat de ozonificare, după care intră în carantină , unde stau trei zile , apoi se întorc în secțiile de împrumut saula sala de lectură.
Așadar, cărțile care ajung în secțiile Împrumut pentru Adulți, Împrumut pentru Copii, Biblioteca Franceză și cele de la Sala de Lectură , parcurg un drum lung până ajung iar în mâinile cititorilor. Procedura permite, astfel, ca volumele să fie din nou împrumutate în siguranță, eliminând, în cea mai mare parte, pericolul transmiterii virusurilor. Aceeași procedură este aplicată și DVD-urilor cu filme, muzică și documentare, care pot fi împrumutate de la secția Internet-Multimedia.
Potrivit specialiștilor, moleculele de ozon formează un gaz a cărui capacitate de oxidare este foarte puternică, ceea ce face ca ozonul să fie un excelent dezinfectant, dezodorizant și virulicid. Ozonul, denumit și „oxigen activ”, revine repede la starea de oxigen, nu lasă reziduuri și este complet ecologic.

Iuliana Sîrbescu/ Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ