CĂRUŢE CONFISCATE

0
128

Sute de amenzi au fost aplicate de poliţiştii locali, buzoienilor care trăiesc din vânzarea pet-urilor adunate de la platformele de gunoi. Amenzile nu par însă să-i sperie, însă pe cei cu astfel de îndeletniciri, aşa că poliţiştii au trecut la confiscarea căruţelor şi cărucioarelor cu care transportă deşeurile, dar şi a materialelor adunate de la tomberoene.
Poliţia Locală Buzau, anunţă că a efectuat până la data de 18 iulie, mai multe verificări în zona rampelor şi platformelor de gunoi cît şi pe traseele de colectare a deşeurilor reciclabile, de pe raza municipiului Buzău. Pentru neregulile constatate au fost aplicate, un număr de 217 sanctiuni contravenţionale, fiind ridicate un număr de 13 vehicule trase ori împinse, în vederea confiscării şi cantitatea de 86 kg de Pet-uri şi 10 kg aluminiu. În baza Planului comun de acţiune, încheiat între Poliţia Locală Buzău şi RER SUD, în vederea monitorizării activităţii de colectare selectivă în zona de case şi blocuri din municipiul Buzău şi, implicit, în vederea luării măsurilor legale ce se impun, în perioada 9-13 iulie, au fost desfăşurate activităţi punctuale, fiind constatate un număr de 16 sancţiuni contravenţionale şi s-au ridicat în vederea confiscării 23 kg de deşeuri reciclabile, în special Pet-uri.
“În urma activitatilor desfasurate cu reprezentantii RER SUD, politistii locali din cadrul Compartimentului Protectia Mediului, au verificat pana la aceasta data un numar de 364 de agenti economici/persoane fizice, pentru a stabili daca detin contracte cu firma de salubrizare.Au fost aduse la cunostinta operatorului de salubritate, licentiat pe raza de competenta, inca de la inceputul lunii Mai 2018, problemele privind securizarea containerelor destinate deseurilor reciclabile cat si modul/programul de colectare al acestora”,se arată într-un comunicat de presă al Poliţiei Locale.
Poliţiştii locali fac apel şi la cetăţeni şi le solicită ca atunci când când constată încălcarea unor norme ce intra în competenţa Poliţiei Locale, să apeleze dispeceratul instituţiei la numărul de telefon 0238/955.

Laurenţiu Marinov/Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ