Cătălin Zaman, profesorul buzoian premiat la Gala Merito

0
73

A rămas în mediul rural pentru a ajuta elevii
Cătălin Zaman, profesor buzoian de Limba și Literatura Română, în vârstă de 38 de ani se numără printre cele 12 cadre didactice premiate în cadrul ediției a V-a a Galei Merito. Văzut de către elevi ca un “Domn Trandafir”, cadrul didactic a rămas la catedră în școala din Clondiru pentru a da o mână de ajutor copiilor și pentru a-i sprijini în realizarea viselor. Cu ocazia galei din acest an, cîțiva tineri, cuprinși de lacrimi, i-au transmis dascălului cele mai frumoase gânduri.
Pentru performanța pe care a făcut-o într-o școală din mediul rural și pentru faptul că a rămas alături de elevi pentru a-i pregăti, renunțând la catedra unei instituii de învățământ din oraș, Cătălin Zaman a primit premiul Merito și a fost aplaudat la scenă deschisă.
Efortul depus de profesor a fost enorm, o mare parte din timp petrecându-l la școală. Pentru rezultatele obținute, Cătălin Zaman i-a mulțimit soției sale care îl susține în activitate sa.
Cătălin Zaman a urmat Facultatea de Litere la Universitatea Transilvania din Brașov și este masterand în Mass Media și Comunicare. Din 2006 predă în școala din satul natal, Clondiru, aflat la 30 de kilometri de Buzău, unde a fost numit și director.

Florin Zafiu
Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ