CAZURILE DE RUJEOLĂ CRESC ALARMANT

0
37

Statistică alarmantă venită de la Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile: Buzăul este județul cu cele mai multe cazuri noi de rujeolă diagnosticate în ultimele șapte zile. În același timp, vaccinul împotriva acestei boli lipsește din cabinetele medicilor. Pentru a încerca să limiteze răspândirea virusului, Direcția de Sănătate Publică a instituit carantină în 10 secții ale Spitalului Județean.
Ultima raportare venită de la Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile arată că Buzăul este județul cu cele mai multe cazuri noi de rujeolă diagnosticate în ultima săptămână. Este vorba de 40 de astfel de cazuri înregistrate de medici.
Necesarul de vaccin antirujeolic la nivelul județului a fost, în primul trimestru, de 1.950 de doze. Ministerul Sănătății a distribuit doar 500 și au mai fost transferate de la DSP Vrancea și Brașov 800, respectiv 500 de doze. S-a extins astfel vaccinarea la grupe de vârstă mai mici decât cea normală, vaccinându-se cu doze suplimentare copiii cu vârste de 9-11 luni, realizându-se o acoperire de 60%. Procentul redus de vaccinări este justificat de insuficiența vaccinului, refuzul părinților, migrația comunităților de romi, abandonul școlar și păsirea localității pe perioade nedeterminate a unor familii, cu tot cu copii.
Din cauza numeroaselor cazuri de rujeolă înregistrate în judeţ s-a trimis solicitare către Spitalul Judeţean de a se restricţiona accesul vizitatorilor în secţiile unde pacienţii sunt mai vulnerabili în faţa bolilor. Astfel vizitele aparținătorilor sunt interzise în secții precum ATI, Pediatrie, Chirurgie generală, Urologie, ORL, Oftalmologie, Ortopedie, Boli infecto-contagioase şi Blocul materno-infantil.

DENISA IRIMIA/ ROBERT OPREA

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ