Ce s-a ales de transparența din primării

0
13

STS și Prefectura pregătesc o platformă online pentru ședințe
Prefectul județului Buzău a anunțat că până la vară ar putea fi pus pe picioar un sistem online care să facă posibilă transmiterea ședințelor consiliilor locale, pentru o mai bună transparentizare a activității din primării. Platforma ar urma să fie gestionată de Serviciul de Telecomunicații Speciale. Inițiativa este o continuare a demersului fostului prefect de Buzău, Silviu Iordache.
Un proiect inițiat de fostul prefect de Buzău, Silviu Iordache, contestat la acea vreme de o bună parte dintre primarii județului Buzău își va continua parcursul. Este vorba despre transmiterea online obligatorie a ședințelor consiliilor locale pentru o mai bună transperanță a activității. Pentru ca cetățenii să poată urmări activitatea reprezentanților administrațiilor locale, actualul prefect a anunțat că va fi implementată o platformă prin intermediul Serviciului de Telecomunicații Speciale astfel încât în mod organizat, primăriile să poată tranmite adunările publice.
Sistemul ar putea fi implementat până la vară, a anunțat prefectul Daniel Țiclea.
Mai mult de jumătate din primăriile județului nu transmit online ședințele consiliilor locale și nici nu informează locuitorii cu privire la hotărârile luate la nivel de comună, arată o analiză a Prefecturii Buzău.

Florin Zafiu
Adrian Meteleanu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ