Ce se întâmplă la Chișinău?

0
18

Alianța PNL-PSD scârțâie la Buzău
Liberalii solicită detalii vizavi de investițiile pe care județul Buzău le face în Republica Moldova, în situația în care potrivit acestora primarul Chișinăului are poziții pro-ruse. În ultima perioadă au existat mai multe vizite peste Prut ale reprezentanților Consiliului Județean și Primăriei Buzău, puse sub semnul întrebării de către PNL.
Atacurile între PNL și PSD la Buzău au intrat într-o nouă fază. Două scandaluri de proporții macină alianța dintre cele două formațiuni politice. Unul dintre ele este cel referitor la o serie de investiții pe care Consiliul Județean Buzău le-a realizat la Chișinău, în contextul în care primarul Ion Ceban ar avea o atitune pro-rusă.
Consilierii județeni liberali s-au abținut recent la proiectele privind comasarea evenimentului cultural Buzău Fest cu Zilele Chișinăului și a organizării unui singur spectacol în perioada 2-5 iunie. Totodată au respins alocarea a 350.000 de euro pentru modernizarea Parcului Catedralei din Chișinău și a sumei de 50.000 de euro necesară reparației unui pasaj pietonal aflat pe Bulevardul Dacia din același oraș.
Președintele Consiliului Județean, Petre Emanoil Neagu a declarat că instituția pe care o reprezintă nu finanțează un om politic ci sprijină cetățenii de peste Prut. Pe de altă parte, edilul orașului a declarat că vizita sa în Republica Moldova a avut un scop cultural.

Florin Zafiu
Adrian Meteleanu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ