CEI MAI BUNI PARAŞUTIŞTI, PREMIAŢI

0
231

Câştigătorii ediţiei de anul acesta a concursului „Memorial general Grigore Baştan” au fost premiaţi astăzi în cadrul unei ceremonii ce a avut loc în Piaţa Dacia. Înainte de festivitatea de premiere, câţiva paraşutişti au efectuat salturi şi au aterizat în mijlocul spectatorilor, lucru deloc simplu, după cum spun militarii cu experienţă.

Exerciţiul cu trupe în teren s-a desfăşurat în perioada 30 octombrie-2 noiembrie la Buzău, leagănul paraşutismului militar românesc. Probele de concurs ce au inclus salturi cu paraşuta, trageri şi deplasare în teren, au avut loc pe Aerodromul Buzău şi în poligonul de tragere de la Mărăcineni. Au participat militari paraşutişti din unităţi ale Ministerului Apărării Naţionale şi ale Jandarmeriei. La ediţia de anul acesta, cei care au plecat acasă cu trofeul Memorialului Grigore Baştan au fost paraşutiştii de la Bacău, desemnaţi, câştigători ai competiţiei.

Memorialul general Grigore Baştan este o competiţie a paraşutiştilor militari care se desfăşoară în fiecare an, un concurs care solicită la maxim deprinderile şi aptitudinile militarilor.(Laurenţiu Marinov)

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ