CERB SALVAT DE JANDARMII MONTANI

0
33

Un cerb rănit a ajuns în curtea Jandarmeriei din Buzău după o operaţiune de salvare, la Gura Teghii, ce a durat mai bine de cinci ore. Animalul rămăsese captiv într-o zonă abruptă de pe albia unui pârâu. După ce se va vindeca va fi eliberat în pădure.
Jandarmii montani de la postul din Nehoiu au fost alertaţi de autorităţile locale din Gura Teghii care au găsit într-o zonă abruptă de pe albia unui pârâu din localitate, un cerb rănit la un picior, vizibil slăbit și care nu putea ieși din râpă. Jandarmii împreună cu cei din administrația locală și reprezentanții fondului cinegetic, respectiv ai Ocolului Silvic Siriu s-au deplasat de urgență în zonă, fiind căutate soluții pentru eliberarea animalului. Starea cerbului precum și gabaritul acestuia, estimat la peste 300 de kg, au făcut ca intervenția să fie una extrem de dificilă.
“La nivelul Inspectoratului de Jandarmi Județean Buzău s-a luat măsura contactării unor medici veterinari pentru tranchilizarea cerbului. Animalul a fost tranchilizat de către specialiști, iar după evaluarea stării medicale s-a constatat că cerbul are o leziune circulară în zona unui picior din față. În acestă situație, medicul veterinar, care a participat voluntar la actiune, dr. Doană Valentin, a apreciat că este necesară transportarea animalului în municipiul Buzău pentru efectuare unui tratament adecvat, întrucât, dacă ar fi fost eliberat în mediul natural nu ar fi avut șanse de supraviețuire”, a precizat Biroul de presă al Jandarmeriei Buzău.
La propunerea jandarmilor, cu acordul tuturor părților implicate, cerbul a fost transportat cu autocamioneta pusă la dispoziție de Primăria Gura Teghii către municipiul Buzău.
Animalul a fost adăpostit la baza sportivă a Inspectoratului de Jandarmi Județean, unde a fost supus unei intervenții chirugicale și tratat de către medicul veterinar care a participat la intervenție, cu sprijinul specialiștilor din cadrul DSVSA si tehnicienilor veterinari jandarmi. După vindecare, cerbul va fi eliberat eliberat în mediul natural.

Laurenţiu Marinov

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ