CERCETAȚI ÎN LIBERTATE

0
468

Cei patru tineri reţinuţi luni pentru implicare în agresiunea de la pizzeria din Dorobanţi au fost puşi în libertate. Procurorul de caz de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Buzău a dispus continuarea cercetărilor şi plasarea acestora sub control judiciar pentru o perioadă de 60 de zile, cu interdicţie temporară de a părăsi judeţul. Între timp a fost depistat si cel de-al cincilea tânăr implicat în eveniment.
Edison Marinescu, de 24 de ani, fratele său, Andres Măcelaru, un văr şi un alt prieten, care au fost reţinuţi luni de poliţie, au fost prezentaţi procurorului de caz de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Buzău. Acesta a dispus continuarea cercetărilor şi plasarea acestora sub control judiciar pentru o perioadă de 60 de zile, cu interdicţie temporară de a părăsi judeţul.
În fața Parchetului, agresorii au fost așteptați de rude. Acestea susțin că suspecții au fost acuzați pe nedrept și-au vărsat năduful pe jurnaliștii prezenți .
În urma activităţilor desfăşurate a fost depistat si cel de-al cincilea tânăr implicat în evenimentul din 17 septembrie. Bărbatul a fost reţinut de către poliţişti. Verificările continuă pentru clarificarea tuturor aspectelor cauzei.
Marţi, într-o conferinţă de presă, comandantul IPJ Buzău, comisar şef Laurenţiu Pantazi, a explicat că motivul atacului ar fi faptul că patronul pizzeriei atacate are calitatea de martor într-un proces împotriva liderului grupării, dar şi perceperea de către acesta a unei taxe de protecţie în valoare de 1.000 de euro lunar, faptă care se află în curs de cercetare. Pe de altă parte, Laurenţiu Pantazi a mai declarat că vina pentru cele întâmplate aparţine în egală măsură şi proprietarului pizzeriei care, deşi se confrunta cu această problemă de aproximativ două săptămâni, nu a venit la poliţie să depună o plângere în acest sens. În acest timp, prieteni şi rude de-ale lui Edison Marinescu susţin că acesta a fost reţinut incorect şi că la mijloc ar fi vorba de o înscenare pusă la cale de o grupare rivală, Dolar şi fratele lui, Kent.

DENISA IRIMIA/ ROBERT OPREA

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ