CEREMONIE LA ŞCOALA MILITARĂ DE LA BOBOC

0
61

Comandorul inginer Ștefan-Daniel Cotigă a fost numit în funcția de comandant al Școlii Militare de Maiștri Militari și Subofițeri a Forțelor Aeriene „Traian Vuia”. Ceremonia s-a desfășurat la sediul instituției militare de învăţământ de la Boboc, într-un cadru restrâns, cu respectarea măsurilor privind prevenirea infectării cu COVID-19.
În cadrul ceremoniei, ce a avut loc miercuri la Boboc, comandorul inginer Ștefan-Daniel Cotigă a fost numit în funcția de comandant al Școlii Militare de Maiștri Militari și Subofițeri a Forțelor Aeriene „Traian Vuia”, după o perioadă de șapte luni de împuternicire la comanda instituţiei. Totodată, la evenimentul la care au fost prezenţi reprezentanţi ai Statului Major al Forţelor Aeriene, comandorul Cotigă a primit Emblema de onoare a Statului Major al Apărării.
“Cu această ocazie, în semn de apreciere deosebită a profesionalismului manifestat în îndeplinirea cu responsabilitate a misiunilor încredințate, precum și a rezultatelor meritorii obținute în activitatea profesională, domnului comandor inginer doctor Ștefan-Daniel Cotigă i s-a oferit Emblema de onoare a Statului Major al Apărării,”se arată într-un comnicat de presă al Şcolii de Maiştiri Militari şi Subofiţeri a Forţelor Aeriene.
De-a lungul carierei sale, comandorul inginer doctor Ștefan-Daniel
Cotigă a ocupat diferite funcţii în unităţi și mari
unități din cadrul forțelor aeriene. Comandantul Şcolii Militare de la Boboc s-a născut la Brăila şi este absolvent al Liceului militar „Tudor Vladimirescu” din Craiova, în anul 1987. A continuat studiile militare de ofiţeri ale Facultății de Aviație și Blindate din cadrul Academiei Tehnice Militare, în perioada 1987-1993. În anul 2019 comandorul a susținut teza de doctorat în domeniul științelor militare în cadrul Școlii Doctorale a Universității de Apărare „Carol I”. În paralel cu îndeplinirea atribuţiilor funcţiilor pe care a fost încadrat după absolvire, a parcurs diferite forme de pregătire corespunzătoare treptelor ierarhiei militare ca ofiţer inginer de aeronave și motoare de aviație şi ofiţer de stat major la diferite eșaloane militare.

Laurenţiu Marinov

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ