Ceremonii militare dedicate Zilei Veteranilor din Teatrele de Operații

0
19

11 noiembrie, dată cu dublă semnificație
Vineri, 11 noiembrie, militarii din Garnizoana Buzău au participat la ceremonii militare și religioase dedicate Zilei Veteranilor din Teatrele de Operații. Începând cu ora 9.30 la Mormintele Eroilor căzuți în Teatrele de Operații din Cimitirul Eroilor, municipiul Buzău a avut loc o ceremonie militară și religioasă cu depunere de coroane și jerbe de flori.
La ceremonie au participat reprezentanții ai instituțiilor publice locale alături de cei ai principalelor unități militare din județ.
O manifestare similară a fost fi organizată începând cu ora 11.00 la Monumentul Eroilor căzuți în Teatrele de Operații din comuna Smeeni.
Ziua de 11 noiembrie a fost aleasă pentru simbolistica ei – intrarea în vigoare, la 11 noiembrie 1918, ora 11.00, a Armistiţiului între Puterile Antantei şi Germania, în urma căruia se punea capăt Primului Război Mondial şi se creau condiţiile necesare realizării, în ţara noastră, a Marii Uniri de la 1 Decembrie 1918. Semnificaţia acestei zile pentru Armata României este legată şi de faptul că, pe data de 11 noiembrie 2003, a căzut la datorie sublocotenentul p.m. Iosif Silviu Fogoraşi, primul militar decedat în teatrul de operaţii din Afganistan.

Florin Zafiu
Adrian Meteleanu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ