CEREMONII RESTRÂNSE DE ZIUA ARMATEI

0
24

Ziua Armatei a fost sărbătorită anul acesta, la Buzău, fără paradă și fără prezentările de tehnică militară, cu care locuitorii oraşului erau obişnuiţi. Pandemia a limitat evenimentele, iar ceremoniile s-au desfăşurat în cadru restrâns.
Garnizoana Buzău şi Instituţia Prefectului au marcat duminică, 25 octombrie, aniversarea Zilei Armatei României. Ținând cont de restricțiile impuse de contextul epidemiologic actual, activitățile s-au desfășurat în format restrâns, fără participarea publicului și au constat în două momente festive de ce au cuprins oficierea unui serviciu religios și depunerea de coroane în memoria eroilor patriei la „Monumentul Eroilor Neamului”, de pe Bulevardul Nicolae Bălcescu, precum și la Cimitirul Eroilor.
În cadrul ceremonialului militar și religios de la Cimitirul Eroilor, a fost ținut un „Te Deum” oficiat de un sobor de preoți în frunte cu Înaltpreasfinţitul Părinte Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului şi Vrancei.
La final, comandantul garnizoanei Buzău, general-maior Dragoș-Dumitru Iacob, a dat citire cuvântului ministrului apărării naționale cu ocazia Zilei Armatei României și au fost depuse coroane de flori la Domul Central din Cimitirul Eroilor.
La 25 octombrie 1944, Armata Română elibera ultima localitate românească de sub ocupaţie străină: oraşul Carei. Acţiunile militare purtate de armata română în bătălia pentru Ardeal alcătuiesc un drum glorios, soldat cu numeroase jertfe.

Laurenţiu Marinov/Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ