CERERE MARE DE RĂSADURI LA STAȚIUNEA DE CERCETARE

0
82

BUZOIENII STAU LA COADĂ LA RĂSADURI SĂNĂTOASE
Stațiunea de Cercetare și Dezvoltare Legumicolă din Buzău are, de ani de zile, o gamă largă de răsaduri pentru agricultori. Munca zi cu zi a cercetătorilor de la instituție a reușit să crească notorietate răsadurilor sănătoase. Acestea sunt achiziționate de buzoieni , dar și oameni din întreaga țară, care vin la Buzău sau solicită să le fie trimise răsaduri sau semințe.
Zilnic, zeci de buzoieni, stau la rând pentru a cumpăra răsaduri sănătoase de la Stațiunea de Cercetare Dezvoltare pentru Legumicultură Buzău.O paletă vastă de soiuri de tomate , castraveți , ardei sunt la mare cătare de agricultori. Solicitările au crescut de la an la an și pentru speciile mai puțin cunoscute cum ar fi castravetele amar momordica, kiwano, busuiocul cu aromă de lamiae, specii care au fost omologate.
Din respect pentru clienții stațiunii, angajații depun eforturi ca fiecare comandă să fie onorată la timp. Pentru a satisface toate cererile, aceștia trimit răsaduri chiar și prin curierate la agricultorii din alte județe. Încă din timpul iernii mulți legumicultori din județ și din țară și-au făcut rezervare pentru anumite cantități de răsaduri. Nu contează cantitatea , importantă e calitatea , spune directorul stațiunii Stațiunea de Cercetare Dezvoltare pentru Legumicultură Buzău. Prețurile pleacă de la 1 leu și pot ajunge până la 1,5 lei , în funcție de sortimentul dorit.
În fiecare an cererea de răsaduri este mai mare pentru că agricultorii au certitudinea că acestea sunt de calitate, drept urmare au și o producție bună. Vox-uri
Legumicultorii care utilizează o sămânță necertificată se expun la mai multe riscuri. Pe de o parte, dacă sămânța nu are certificat de calitate, legumicultorul riscă să dea mai puțini bani și să culeagă mai nimic. Mai grav este că se pot alege cu răsaduri cu dăunători cu tot.

Iuliana Sîrbescu/ Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ