CERERI PENTRU AJUTOARE DE ÎNCĂLZIRE

0
853

Persoanele singure şi familiile cu venituri modeste vor primi şi anul acesta ajutoare pentru încălzirea locuinţelor pe timpul iernii. Locuitorii municipiului Buzău care au nevoie de acest sprijin financiar sunt aşteptaţi la Direcţia de Asistenţă Socială, pentru a depune cereri.
La începutul acestei săptămâni au fost demarate procedurile necesare pentru depunerea de cereri și declarații pe proprie răspundere pentru acordarea ajutorului de încălzire a locuinței pe perioada noiembrie 2019 – martie 2020, la Direcția de Asistență Socială.
Depunerea actelor necesare pentru dobândirea ajutorului de încălzire (gaze naturale, energie termică, energie electrică, lemne, cărbuni și combustibili petrolieri) se va face la Sediul Direcției de Asistență Socială. Condițiile de acordare a ajutorului rămân aceleași ca anul trecut. Ajutorul se acordă în baza OUG nr70/2011, actualizată. Beneficiari sunt familiile și persoanele singure dacă venitul net lunar pe membru de familie este cel mult 750 de lei, iar pentru persoanele singure 1082, în caz că utilizează energia termică.
Ajutorul se acordă pentru un singur sistem de încălzire, iar beneficiarii au obligația să anunțe la primăria de domiciliu orice schimbare survenită, fie că este vorba de componența familiei, fie că este vorba despre veniturile acesteia, schimbare ce poate modifica ajutorul acordat.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ