CERERI PENTRU ÎNVĂŢĂMÂNTUL PROFESIONAL

0
112

Operatorii economici din Buzău interesați pot solicita şcolarizarea în învăţământul dual şi în învăţământul profesional pentru anul școlar 2018-2019, până vineri,  inclusiv. Ulterior, cererile vor fi procesate de Inspectoratul Şcolar care va întocmi planul de şcolarizare.

Săptămâna aceasta se încheie perioada în care firmele din județul Buzău pot depune cereri de şcolarizare pentru învăţământul profesional. Solicitările agenţilor economici care au nevoie de forţă de muncă formată prin învăţământul dual pot fi transmise Centrului Naţional de Dezvoltare a Învăţământului Profesional şi Tehnic. Instituţia din subordinea Ministerului Educaţiei va înainta inspectoratului școlar solicitările primite şi se vor face analize pentru identificarea soluţiilor de a răspunde acestor cereri.

Înaintea acestei etape privind învăţământul profesional, conducerea Inspectoratului Şcolar Buzău a avut întâlniri cu reprezentanţi ai mai multor firme din judeţ, concluzia fiind că acestea au nevoie de angajați calificați prin acest tip de învăţământ. Partea cea mai grea însă, abia acum urmează şi se referă la copii. Inspectoratul şi profesorii trebuie să îi convingă pe copii şi părinţi să se înscrie şi să ocupe aceste locuri din şcolile profesionale unde pot învăţa o meserie.

Propunerile privind numărul de locuri în învățământul dual şi în învăţământul profesional vor fi definitivate la nivelul Inspectoratului Județean Şcolar, până în data de 29 noiembrie. Ordinul privind aprobarea calendarului etapelor și acțiunilor pentru stabilirea cifrei de școlarizare în învățământul dual și în învățământul profesional pentru anul școlar 2018-2019, precum și a modelelor pentru avizare a Proiectului cifrei de școlarizare în învățământul dual și în învățământul profesional a fost publicat la sfârşitul lunii trecute, în Monitorul Oficial.(Laurenţiu Marinov)

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ