CETĂȚEAN DE ONOARE AL JUDEȚULUI BUZĂU

0
71

Județul Buzău are de astăzi un nou cetățean de onoare. Este vorba despre profesorul Ana Bejan,  fost prefect al raionului Soroca, din Republica Modova,  care a primit această distinctie la propunerea președintelui Consiliului Județean, Petre Emanoil Neagu, pentru întreaga contribuție adusă la dezvoltarea relațiilor dintre județul Buzău și raionul Soroca, cu care acesta este înfrățit din 1992. Premiul a constat într-o diplomă, o plachetă și o sumă de bani.

Moment emoționant astăzi la finalul ședinței Consiliului Județean din această lună. Aleșii au votat în unanimitate desemnarea profesorului Ana Bejan drept Cetățean de Onoare al județului Buzău. Numirea s-a făcut la propunerea președintelui Consiliului Județean, Petre Emanoil Neagu. Aleșii județului au votat cu unanimitate de voturi oferirea acestei distincții profesorului Ana Bejan.

Premiul constând în diplomă, plachetă și o sumă de bani a fost primit de profesorul Ana Bejan cu mari emoții și lacrimi în ochi.

Noul cetățean de onoare al județului Buzău a dorit să le mulțumească buzoienilor pentru tot ce au făcut de-a lungul timpului pentru românii de dincolo de Prut. Totodată profesorul Ana Bejan a declarat că basarabenii se simt la Buzău ca acasă.

Profesorul Ana Bejan i-a dăruit președintelui Consiliului Județean Buzău, Petre Emanoil Neagu o carte scrisă de Grigore Vieru, recitând pentru toți cei prezenți una dintre poeziile marelui poet basarabean.(Dana Sin)

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ