CIMITIR MUNICIPAL ŞI MILITAR ÎN MICRO 14

0
231

Buzăul va avea în curând un cimitir municipal care va rezolva problema locurilor de înhumare. Cimitirul ar urma să fie realizat pe un teren din cartierul Micro 14, ce aparţine acum Ministerului Apărării. O parte din teren, va fi repartizat Armatei, pentru înfiinţarea unui cimitir militar.

Consilierii au aprobat în şedinţa de săptămâna aceasta a Consiliului Local Municipal un proiect de hotărâre pentru aprobarea solicitării trecerii din administrarea Ministerului Apărării în domeniul public al municipiului Buzău a unui teren situat în cartierul Micro 14. Este vorba‚ despre terenul pe care în trecut, autorităţile intenţionau să construiască locuinţe ANL. Destinaţia a fost însă schimbată, iar Primăria vrea să construiască un cimitir municipal. Pentru realizarea obiectivului mai este un singur pas, până la începerea lucrărilor de amenajare este nevoie să se adopte o hotărâre de guvern.

Pe acelaşi teren va funcţiona şi un cimitir militar, aceasta fiind una dintre condiţiile impuse de Ministerul Apărării. Potrivit solicitării armatei, un procent de 30 la sută din locurile de înhumare, ce vor fi realizate în cimitirul municipal, va  fi repartizat cadrelor militare în rezervă.

 

Până la finalul acestui an, spun reprezentanţii Primăriei, proiectul de hotărâre va intra în vigoare, urmând ca în primăvară, să înceapă lucrările de amenajare. (Laurenţiu Marinov)

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ