Cine erau victimele urșilor de la Gura Teghii? Niște braconieri

0
2

Minciuna are picioare scurte
În urmă cu mai bine de o săptămână autoritățile intrau în alertă după ce un bărbat a fost atacat de urs în jurul orei 2.30 noaptea pe o uliță din satul Nemertea, comuna Gura Teghii. Victima de 55 de ani a fost transportată de urgență la Spitalul Județean Brașov cu leziuni și plăgi mușcate la membrele superioare. Din momentul în care evenimentul a avut loc, polițiștii au demarat o anchetă având în vedere că li s-a părut suspect ca bărbatul să se deplaseze în toiul nopții pe o uliță și din senin a fost atacat de un urs. Astfel, polițiștii Biroului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase Buzău, cu sprijinul luptătorilor Serviciului pentru Acțiuni Speciale, au efectuat 5 percheziții domiciliare, în comuna Gura Teghii, în cadrul unui dosar penal de braconaj cinegetic iar activitățile s-au desfăşurat în baza mandatelor de percheziție emise de Judecătoria Pătârlagele.
În urma perchezițiilor, poliţiştii au ridicat, în vederea continuării cercetărilor, 18 lațuri metalice, 10 cuțite, două ferăstraie metalice, un topor, două ranițe textile, toate cu depuneri de substanță brună roșcată, o blană de urs cu craniu, o blană de vulpe, 146 de grame de substanță vegetală uscată şi semințe, susceptibile a avea efecte psihoactive, două grindere şi două pipe. Cercetările vizează patru localnici, cu vârste cuprinse între 37 și 55 de ani, care, la data de 11 septembrie ar fi braconat un exemplar de urs brun, context în care unul dintre aceștia ar fi fost rănit de animalul capturat.
În baza mandatelor de aducere, persoanele cercetate au fost conduse la sediul poliției, pentru audieri și, în funcție de probatoriul administrat, vor fi dispuse măsuri legale. După atacul din 11 septembrie, potrivit celor relatate de bărbații care i-ar fi sărit în ajutorul victimei de 55 de ani, acesta ar fi fost atacat de un urs în timp ce se deplasa pe drum, spre casă, ceea ce s-a dovedit a fi neadevărat. De fapt ursul fusese braconat.

Florin Zafiu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ