CIRCULAȚIA RĂMÂNE ÎNCHISĂ PE DN 10

0
24

Stânca a fost detonată de specialiştii ISU
Cel mai circulat drum care face legătura între Buzău și Brașov, Drumul Național 10, rămâne închis, în zona Siriu. Asta, chiar dacă, în weekend, pirotehniștii de la Inspectoratului pentru Situații de Urgență, au detonat stânca din care s-au desprins bucăți mari de piatră. Nu se știe pentru cât timp va râmâne închis.
În weekend a fost detonată stânca ce a blocat Drumul Naţional 10, în dreptul localităţii Siriu. Pirotehniștii de la Unitatea Specială a Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, de la Ciolpani spun că operațiunea nu a fost deloc una ușoară, iar stânca nu prezintă siguranță pentru șoferi.
Printr-o postare pe o pagină de socializare primarul comunei Siriu, Dragoș Voicu, își exprimă nemulțumirea cu privire la situaţia creată, afirmând că totul s-a transformat într- o dispută politică.
Dragi cetățeni, Sunt indignat pt faptul ca, o misiune a instituțiilor statului care trebuia sa fie in interesul cetatenilor, pentru a se relua, cat mai urgent posibil, circulatia pe drumul national 10 , s-a transformat intr-o dispută politică. Circulatia pe DN 10 ar fi putut fi reluată, însă nepasarea față de oameni este mult prea mare. După mari insistențe, acum s- a întrunit Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, pentru a se lua o decizie, însă nu am mari speranțe că circulatia pe DN 10 se va relua, deoarece au gasit un motiv… ,,dacă va cădea drobul de sare?,,. Dragilor, va reamintesc faptul ca pe acest tronson de drum cad frecvent pietre , punând viața participantilor la trafic in pericol . Așa că, daca îl mentineti închis cateva zile….nu înseamnă ca pericolul va dispărea! Așteptăm sa vedem ce se va hotărî. Asta se intampla cand este schimbat politic un sef de district, punând la conducere un habarnist PNL.
Cei care suportă consecințele sunt în special transportatorii care folosesc frecvent ruta de la Buzău spre Brasov. Până când drumul va fi dar spre folosință, șoferii care vor să ajungă la Brașov au la dispoziție două variante. Una este pe Valea Prahovei- Ploiești. Cea de-a doua este pe Drumul Național 10, Cislău -Vălenii de Munte – Brașov.

Iuliana Sârbescu / Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ