Cisternă plină cu motorină implicată într-un accident rutier

0
94

O cisternă încărcată cu motorină a fost implicată azi într-un accident rutier pe DN 2 E 85 în localitatea Posta Câlnău. Soferul cisternei nu a păstrat distanta corespunzatoare fata de un tir care se afla in fata sa si l-a lovit în spate. Întrucât, cisterna era încărcată cu motorină, exista riscul scurgerii combustibilului si producerii unei explozii, la fata locului au ajuns imediat pompierii si au izolat zona, îndepărtând orice pericol.

Accidentul s-a produs azi, puțin după ora 11.00, pe DN 2 E 85 chiar în fața Primăriei din Poșta Câlnău. Un șofer în vârstă de 41 de ani din Giurgiu care conducea o cisternă încărcată cu motorină din directia Buzau catre Râmnicu Sărat, nu a păstrat distanța corespunzătoare față de un TIR care se afla în fața sa și l-a lovit din spate. Șoferul TIR-ului, un cetațean de 47 de ani de origine turcă, oprise la zebră pentru a-i acorda prioritate unui pieton care se angajase în traversare.

Ambii șoferi au fost testați cu aparatul Drager și a reieșit că nici unul nu consumase alcool

În urma accidentului, nimeni nu a fost rănit iar accidentul a fost încadrat ca tamponare.

La fața locului a intervenit și o autospecială cu apă și spumă de la ISU, pentru a asigura zona, întrucât existau scurgeri de motorină. Șoferul cisternei, a fost sanctionat cu 4 puncte amendă și 3 puncte penalizare. Traficul în zonă a fost blocat timp de 20 de minute. (Simona Potîrniche)

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ