”CIUDĂȚENII” CULTIVATE LA BUZĂU

0
72

Stațiunea de Cercetare și Dezvoltare Legumicolă Buzău a devenit una dintre cele mai cunoscute instituții buzoiene atât pentru producțiile de legume sănătoase, dar și prin aclimatizarea unor soiuri ciudate. Ceamai atractivă legumă de anul acesta din serele stațiunii din Buzău este dovleacul- șarpe, care se remarcă printr-o lungime foarte mare de până la doi metri, putând fi păstrat chiar până la debutul sezonului rece.

În serele Stațiunii de Cercetare și Dezvoltare găsim și crizanteme ce pot fi mâncate, fiind bogate în vitamine și caroten. Crizantema de Buzău poate fi apreciată și ca plantă ornamentală, căci are un aspect plăcut, dar ceea ce este mai important este parfumul deosebit, spre deosebire de crizantemele clasice. Atractivi la prima vedere par a fi și castraveții cu țepi. Unul dintre soiuri mai este cunoscut drept castravetele benefic în combaterea diabetului.

Un alt tip de castravete ciudat cultivat la Buzău este cel tip grenadă, recomandat, mai ales, pentru ritualurile de înfrumusețare.

Tot la capitolul înfrumusețare naturală, la Stațiunea de Cercetare și Dezvoltare Legumicolă din Buzău găsim și un burete pentru baie, natural, cu proprietăți deosebite pentru piele.

Aceste soiuri au fost descoprite de către cercetătorii buzoieni peste hotare, în țări îndepărtate. Aceștia au făcut demersuri pentru ca măcar câteva semințe să ajungă și la Buzău, apoi le-au aclimatizat pentru a putea fi cultivate și pe terenurile din țara noastră.

(DENISA IRIMIA)

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ