Clarificări privind acordarea burselor școlare

0
10

Burse funcție de medii și situații sociale
Ministerul Educației face clarificări cu privire la acordarea burselor școlare. Elevii din mediul rural vor putea beneficia de sprijinul financiar fără a fi condiționați de limita de venit iar perioada de depunere a cererilor pentru burse a fost extinsă cu două săptămâni, până în data de 14 februarie.
Ministerul Educației a decis extinderea perioadei de depunere a dosarelor de bursă până pe data de 14 februarie și a emis clarificări privind acordarea acestora. Vor exista trei tipuri de burse iar elevii din mediul rural, şcolarizaţi într-o altă localitate decât cea de domiciliu, beneficiază, de asemenea, de bursă socială. În același timp, acordarea sprijinului financiar nu este condiţionată de limite de venit.
Beneficiază de bursă socială și elevii orfani, cei aflați în întreținerea unui singur părinte sau abandonați de părinți. Pentru toți aceștia, acordarea bursei nu este condiţionată de limite de venit. Până la acest moment, la nivelul unităților de învățământ din județ a fost acordată o singură bursă pentru performanță.
Pentru aplicarea unitară la nivelul tuturor școlilor și liceelor de stat din România și pentru a se asigura plata cuantumului minim garantat prin Hotărârea de Guverm 1.094/2021, Ministerul Educației va propune la proxima rectificare bugetară să-și asume responsabilitatea de plată a tuturor burselor destinate elevilor, de la bugetul de stat, prin bugetul propriu al ministerului.

Florin Zafiu
Adrian Meteleanu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ