COADĂ LA AJUTOARELE DE LA UNIUNEA EUROPEANĂ

0
4247

Au sosit ajutoarele alimentare de la Uniunea Europeană. Începând de luni, persoanele defavorizate din județul Buzău urmează să primească pachetele cu produse de bază . Aproape 1500 de persoane din municipiul Buzău vor beneficia de acestea. La punctul de distribuire de pe Aleea Sporturilor, coada se întinde până în stradă. Dacă unii aleg să vină cu un cărucior pentru a ridica produsele oferite de UE, alții pot plăti lejer un taxi sau pot veni cu mașina pesonală .
Zarvă mare la punctul de distribuire a pachetelor cu ajutoare de la Uniunea Europeană prin programul destinat persoanelor defavorizate, iar tabloul ce-i are în prim-plan pe asistaţii social arată aşa: semințe pe jos, scuipate fără pic de bun-simț, copii mici ce se țin de gâtul mămicilor, care au aflat de la vecini despre aceste pachete . Cu toții s-au aşezat la…întins mâna. De la prima oră a dimineții coada se întindea până în șosea, iar taxiurile și mașinile personale ale asa zișilor nevoiași formau …o altă coadă, mai stufoasă. Dacă unii au stat cuminți la rând ,alții s-au simțit deranjați de camera de luat vederi . După cum se poate observa în imagini ajutoarele nu sunt doar pentru cei cu o situație materială precară .
Potrivit legii,beneficiarii pachetelor oferite sunt persoanele cu handicap grav și accentuat, familiile și persoanele care primesc venitul minim garantat și beneficiarii alocației pentru susținerea familiei, persoane aflate temporar în situații critice de viață, respectiv, victime ale calamităților. De asemenea, se încadrează aici şi persoanele aflate în alte situații situații deosebite de vulnerabilitate stabilite prin anchete sociale . Peste 1500 de asistați din municipiul Buzău vor beneficia de pachete de la Uniunea Europeană și anul acesta.
Ajutorul oferit de Uniune constă într-o cutie plină cu produse alimentare și o cutie cu produse de igienă.
La nivelul municipiului Buzău acestea se distribuie pe Strada Aleea Sporturilor, iar beneficiarii au la dispoziție 45 de zile pentru a –și ridica pachetele. Dacă nu vor ajunge în acest timp, angajații Direcției de Asistență Socială vor întocmi liste speciale cu beneficiarii care nu au reușit să își ridice ajutorul și vor duce personal la domiciliul acestora pachetul.

Iuliana Sîrbescu/Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ