COLECTAREA SELECTIVĂ, O PRIORITATE PENTRU BUZOIENI

0
85

Colectarea selectivă rămâne baza unui mediu sănătos! În aceste vremuri în care sănătatea este primordială, Societatea RER SUD îndeamnă buzoienii să fie mai responsabili în depozitarea deșeurilor în pubele. În cazul în care recipientele puse la dispoziție de operatorul de salubritate au conținut necorespunzător, reprezentanții RER nu vor colecta deșeurile respective. Acestea vor fi ridicate în săptămâna următoare, dacă se vor conforma metodelor de colectare și depozitare separată a deșeurilor.
Perioada de pandemie trebuie să îi determine pe buzoieni să acorde o atenție și mai mare curățeniei. Este foarte important ca în urma curățeniei din toamnă efectuate în apartamente sau grădini, să se respecte metodele de colectare și depozitare separată a deșeurilor. Depozitarea amestecată a deșeurilor în recipiente conduce la diminuarea șanselor de a recupera și valorifica deșeurile reciclabile,precum și la umplerea depozitelor cu deșeuri care nu mai pot fi reciclate .
Cu alte cuvinte, resturile de produse lactate sau de carne, mucuri de țigară și vesela de porțelan sau sticlele sparte trebuiesc depozitate în pubela neagră sau containerul negru, amplasat la platforme. De aemenea, ambalajele de hârtie și carton, materialele plastice,dozele de aluminiu și conservele metalice trebuie depozitate în sacul galben sau în containerul galben de la platforme. În pubela maro va trebui să ajungă numai resturile de fructe, rumegusul, cojile de ouă, frunzele uscate din curte sau zațul de cafea. În cazul în care recipientele puse la dispoziție de operatorul de salubritate au conținut necorespunzător, reprezentanții RER vor lăsa un sticker cu atenționarea “CONȚINUT NECORESPUNZĂTOR” .
În vederea asigurării faptului că cetățenii respectă colectarea separată a deșeurilor așa cum ea este prevazută în legislație, RER SUD anunţă că a început deja să efectueze acțiuni de verificare a modului de depozitare a deșeurilor. Buzoienii care vor fi descoperiți că nu respectă modul de depozitare, riscă cuprinse între 100 și 300 lei. Acestea vor fi aplicate de către Poliția Locală Buzău.

Iuliana Sîrbescu/Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ