COLECTAREA SEPARATĂ A DEȘEURILOR, ÎNCĂ DEFICITARĂ LA BLOCURI

0
12

Buzoienii sunt rugaţi să contribuie îmbunătăţirea sistemului
Problema deșeurilor nu este nouă și nici imposibil de rezolvat. Sistemul de colectarea separată a deșeurilor se poate îmbunătăți considerabil dacă, pe lăngă investițiile făcute de firma de salubrizare în utilaje, mașini, instalații de sortare, cetățenii vor respecta obligațiile de a colecta separat deșeurile pe care le generează.
Extinderea colectării separate în zona de blocuri a reprezentat o provocare încă de la început, întrucât spațiul oferit de un apartament nu este atât de generos, iar deșeurile sunt depozitate în spații comune, însă acestea nu pot reprezenta niște piedici pentru cetățenii civilizați, responsabili.
În ciuda tuturor campaniilor de informare și conștientizare făcute în Buzău de către RER SUD, în prezent deșeurile depozitate la platforme de către cetățenii de la blocuri încă nu sunt sortate corect și depozitate corespunzător în recipiente.
Cauzele sunt legate de faptul că sacii galbeni nu sunt distribuiți la timp sau periodic de către asociațiie de proprietari, proprietarilor de apartamente dar și de faptul că odată intrați în posesia sacilor, cetațenii, fie pun în ei și alte deșeuri decât reciclabile, fie le găsesc alte întrebuințări. Buzoienii de la blocuri TREBUIE să ceară saci galbeni conducerii asociației de proprietari și să îi folosească pentru a depozita orice tip de deșeu reciclabil.
La fel de important este ca buzoieniui să folosească sacii galbeni numai pentru colectarea separată a tuturor tipurilor de deșeuri reciclabile.

Laurenţiu Marinov/Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ