Comerțul online a luat locul HORECA

0
29

Angajări pe bandă rulantă
În ultimii doi ani,din pricina restricțiilor impuse de autorități, domenii precum HORECA au fost afectate din punct de vedere economic. Multe dintre firme și-au închis porțile, altele au fost nevoite să trimită în șomaj o bună parte dintre angajați. Există și domenii care au înflorit, sunt de părere reprezentanții Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Buzău.
Suntem la finalul celui de-al doilea an în care criza sanitară a afectat cu vârf și îndesat economia. Domeniul de activitate care până nu demult aduna cea mai mare forță de muncă și anume HORECA s-a transformat în principala sursă de șomeri. Industria ușoară a fost de asemenea afectată de lipsa comenzilor și prin urmare a fost nevoită să își restrângă activitatea.
Pe de altă parte locul HORECA a fost luat de comerțul online. Au fost înființate depozite, servicii de curierat rapid, linii de ambalare care au atras un număr mare de lucrători.
Contrar tuturor așteptărilor, precizează specialiștii din domeniul resurselor umane, domeniu construcțiilor și-a dublat nevoia de forță de muncă, la fel și platforma industrială a municipiului Buzău.

Florin Zafiu
Adrian Meteleanu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ