COMISIE PARLAMENTARĂ, ÎN VIZITĂ LA BUZĂU! Se vizitează Geoparcul Ținutul Buzăului

0
92

Deputatul Sorin Lazăr a participat, în calitate de invitat, la Ședința Comisiei permanente comune a Camerei Deputaților și Senatului pentru relația cu UNESCO, unde s-a discutat despre identificarea modalităților de susținere a Geoparcului Ținutul Buzăului pentru a deveni membru în Rețeaua Gobală de situri UNESCO. În noiembrie 2015, UNESCO a creat Programul pentru Geoștiințe și Geoparcuri, fiind primul program adoptat după mai bine de 40 de ani de la adoptarea programelor Omul și Biosfera din 1971 și a Convenției pentru Patrimoniu Mondial din 1972.
La această întâlnire, deputatul Sorin lazăr a reiterat invitația adresată Comisiei de a efectua o vizită de lucru la Geoparc, unde vor fi invitați reprezentanți ai Ministerului Turismului, primarii din localitățile implicate în proiect, președintele Consiliului Județean, reprezentanți ai Geoparcului Ținutului Buzăului, Geoparcul Dinozaurilor Țara Hațegului, reprezentanți ai Comitetului Național Român M.A.B. UNESCO și reprezentanți ai Ministerului Mediului alături de specialiști în speologie. Astfel, s-a decis că specialiștii vor efectua o deplasare în județul nostru în perioada 21-23 iunie.
Se vor crea astfel premisele pentru o abordare antreprenorială a construcției comunitare, un model economic de succes într-o zona cu șanse de dezvoltare.
Geoparcul Ținutul Buzăului este un instrument ce poate asigura conservarea, promovarea şi valorificarea elementelor naturale deosebite din zona Buzăului, valorile de patrimoniu cultural şi istoric, pentru susţinerea dezvoltării sociale şi economice a comunelor.

DENISA IRIMIA

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ