CONCEDIAȚI DACĂ NU AU CONDIȚIE FIZICĂ

0
207

Polițiștii locali pot fi concediați dacă nu promovează probele sportive prin care vor trebui să treacă periodic. Aleșii locali au făcut, în ședința de vineri, o rectificare asupra proiectului votat în luna aprilie prin care sunt exceptați de la această hotărâre polițiștii locali care sunt funcționari publici. Măsura a fost necesară pentru că această categorie de angajați sunt protejați de lege și nu pot fi concediați.
Polițiștii locali nu vor scăpa de probele sportive. Consilierii locali au votat, în ședința de vineri, o modificare a proiectului care prevede introducerea de testări fizice periodice pentru polițiștii locali. Modificarea face referire la exceptarea polițiștilor locali care sunt funcționari publici pentru că aceștia sunt protejați de o decizie a Curții Constituționale.
Discuții aprinse au fost în cadrul ședinței după ce consilierii opoziției au declarat că nu sunt de acord ca polițiștii locali care nu promovează aceste probe să fie concediați. De cealaltă parte, edilul Buzăului consideră că măsura concedierii este una corectă dacă angajații nu sunt apți din punct de vedere fizic.
Conform proiectului, polițiștii locali vor susține probe sportive periodic. Dacă aceștia nu vor reuși să le promoveze, vor avea șanse să le susțină din nou la un interval de 90 de zile.

DENISA IRIMIA/ ROBERT OPREA

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ