CONCERT FĂRĂ PUBLIC AL FANFAREI MILITARE

0
69

Un concert special al Muzicii reprezentative a Diviziei 2 Infanterie „Getica” a completat seria de evenimente dedicate împlinirii a 162 de ani de la Mica Unire. Spectacolul s-a desfăşurat în ziua de 24 Ianuarie, la Centrul Cultural Alexandru Marghiloman şi a fost adaptat situaţiei sanitare pe care o traversăm.
Măsurile de siguranță sanitară, impuse de pandemia de Covid 19 a împiedicat sărbătorirea Zilei Unirii Principatelor. Împlinirea a 162 de ani de la Mica Unire a fost marcată, duminică la Buzău, de instituţiile culturale prin evenimente on-line ori prin activităţi restrânse fără prezenţa numeroasă a publicului, aşa cum se obişnuia în anii trecuţi. Un moment inedit a fost realizat de componenţii fanfarei militare a Diviziei 2 Infanterie “Getica”. Aceştia au susţinut un concert aniversar, la Centrul Cultural Alexandru Marghiloman, pe care l-au transmis buzoienilor, tot în spaţiul virtual.
“Ziua de 24 ianuarie a rămas în istoria românilor ca data la care s-a înfăptuit Unirea Principatelor Române – Mica Unire, în anul 1859, la scurt timp după numirea lui Alexandru Ioan Cuza ca domn al Moldovei și Țării Românești.
Muzica reprezentativă a Diviziei 2 Infanterie „Getica”, sub bagheta maiorului Dănuţ Vulpe, alături de Centrul cultural Alexandru Marghiloman din Buzău au marcat printr-un concert sărbătorirea a 162 ani de la acest eveniment important”, este mesajul de pe Facebook, al Diviziei 2 Infanterie “Getica”

Laurenţiu Marinov

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ